BETALA OCH DELA UPP MED KLARNA - Fri leverans - 60 dagars bytesrätt - 100 % Kundnöjdhet

Fri leverans - 60 dagars bytesrätt - 100 % Kundnöjdhet

FAKTA OCH FORSKNING

Svenskarnas sovvanor

Sömnproblemen i Sverige har fördubblats de senaste 30 åren och den största ökningen svarar unga mellan 16 och 24 år för. Idag lider mer än var femte svensk av sömnsvårigheter och anledningarna bakom detta tycks vara många. Det kan handla om olika former av adhd eller autism men även den ständigt uppkopplade vardagen sägs vara en av de stora anledningarna. Många tillfrågade vittnar om att telefonens, paddans eller datorns skärm är det sista man ser innan man lägger sig för att somna och det första de ser när de vaknar. 

Det finns många olika hjälpmedel som till exempel kognitiv beteendeterapi och sömnmedel som dessvärre ofta endast erbjuder en kortsiktig lösning. De allra flesta söker inte hjälp för sina sömnsvårigheter och vi på SnugBug vill därför tipsa om några saker som man kan göra hemifrån som komplement till våra tyngdtäcke och filtar. Rådgör med en dietist över vilka matvanor som främjar en god nattsömn. Det kan även vara en god idé att se över sina motionsvanor då fysisk aktivitet verkar gynnsamt för en djupare och jämnare sömn. Inför en skärmfri timme innan läggdags så kommer hjärnan få ett försprång i att varva ner redan innan man går och lägger sig. Tveka inte att höra av dig till oss om du har några frågor om våra täcken och filtar och hur de fungerar.

Fakta och forskning

Vikttäcken har länge använts inom sjukvården för behandling av svåra sömnproblem, olika typen av posttraumatisk stress, panikångest och olika typer av autism. Dessa täcken kan dock lika gärna och med stor fördel användas av personer som upplever en ökad stress i vardagen. 

Vi på SnugBug ser ett problem i att det informationssamhälle vi lever i idag påverkar vår livsviktiga nattsömn i en utsträckning som är direkt skadlig för oss. Våra vardagar utvecklas i en helt otrolig hastighet och sömnen hinner helt enkelt inte med. Med SnugBugs vikttäcken kan du ta det första steget till en djupare och godare nattsömn som gör dig utvilad och redo för en ny dag.

Deep pressure stimulation (DPS)

Vid användning av ett tyngdtäcke eller vikttäcke, aktiveras något som kallas “deep pressure stimulation” eller DPS. DPS verkar lugnande och helande med ett jämnt tryck över kroppen. DPS är effektivt för en rad olika sömnrubbningar på ett helt naturligt sätt och utan att man behöver göra något annat än att dra täcket över sig när man ska sova. 

Att sova med ett vikttäcke har visat sig effektivt för behandling mot bland annat:

  • Generella insomningsbesvär
  • Nattlig oro och sömnsvårigheter
  • Allmän vardagsstress
  • Högt blodtryck
  • Ångest
  • Autism
  • Asbergers syndrom
  • ADHD
  • Panikångest

Undersökningar och intressant läsning